- Uw advertentie hier? -

Leerlingen van De Leeuwenkuil eten fruit uit Maas en Waal en swingen op Zuid-Amerikaans ritme.

Actief Maas en Waal /

Afgelopen vrijdag was er voor ruim 200 leerlingen van De Leeuwenkuil een bijzondere activiteit in sporthal de Rosmolen. Er werd zeer actief kennisgemaakt met Zumba en Game2move. Zumba is een populair beweegprogramma geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dansen.

Bij Game2Move wordt het spelelement uit computergames gecombineerd met muziek en bewegen. Deze bijzondere ‘gymlessen’ vormen de aanvulling op het schoolgruitenprogramma. Vrijdag 16 maart zijn de andere groepen aan de beurt.

Schoolgruiten
De kern van het Schoolgruiten-programma is het gezamenlijk eten van fruit en groenten in de klas: het 'gruiten'. Kinderen krijgen daarvoor een periode lang 2 x per week een portie fruit en/of groenten uitgereikt op school om gezamenlijk in de klas te eten. In West Maas en Waal doen maar liefst 7 scholen mee aan dit programma. De aftrap hiervoor werd enige tijd geleden gegeven door wethouder Bert van Swam die officieel op een authentieke bakfiets het eerste stuk fruit aanreikte aan de twee basisscholen in Appeltern. Door mee te doen met het programma investeren scholen en gemeenten in de gezondheid van de jeugd, voor nu en voor later. De manier waarop dit gebeurt is leuk, gezellig en effectief.

Swingende bewegingslessen
Als leuke aanvulling op dit schoolgruiten-programma dus nu extra en intensief bewegen. Immers, goed en voldoende intensief bewegen is ook een belangrijk onderdeel van een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Op alle scholen wordt voor de groepen 3 tot en met 8 een clinic Zumba en Game2move verzorgd door sportcentrum Flash uit Druten.

Zowel het schoolgruiten-programma als deze extra beweegactiviteiten worden mogelijk gemaakt door Actief Maas en Waal in samenwerking met de GGD Regio Nijmegen. Actief Maas en Waal is de naam van het samenwerkingsverband van de 2 gemeenten (Druten en WMW), de onderwijs instellingen ( Pax Christi College, SPOM, Trivium) en de Stichting Voormekaar. Kernpunt in deze samenwerking is het bevorderen / ondersteunen van een actieve en gezonde leefstijl voor de groep van 0-18 jarigen. (gezonde voeding, spelen, bewegen en sporten). Voor meer info: www.actiefmaasenwaal.nl

Door Bert de Haas